Slipa om parketten

Jag säger bara en sak, hundar och parkett, de hör inte ihop! Jag älskar min fiskbensparkett, men, efter ett antal år av hundar som slirat runt på det, så ser det inte längre trevligt ut! Jag hade funderingar på att lägga ny fiskbensparkett via Cityparkett.se, men såg även att de utför något som heter golvslipning.

Golvslipning kanske en bra idé?

Egentligen är parkett ett riktigt bra material för golv. Det är tåligt och lättskött. Men som sagt, efter en tid så syns det tydligt att det använts, särskilt om man har hundar. Golvslipning kan vara ett riktigt bra sätt förstod jag det som när jag läste om det. Det i alla fall om parketten har ett träskikt på minst cirka 2,5 mm. Det enklaste är ju att anlita en specialiserad firma till detta som Cityparkett.se är. De kan detta med att slipa golv.

Förvisso kan man hyra maskin och göra det på egen hand, men då kostar det ju ändå pengar, med maskinhyra, samt att man måste lägga tiden på egen hand att göra det. Sedan är jag inte säker på att det blir bra om jag skulle göra det själv.

Avgränsa hundarna

När golvet blir slipat, eller om det blir nytt golv, inte bestämt det än, så kommer jag att stänga av för hundarna till det rummet. Jag har alltid tyckt de ska få vara med överallt, men vill inte göra om detta allt för snart. Sen så gör det inte så mycket, vi är inte i det rummet precis jätteofta.

14 Nov 2017