Vilken hundmat ska man välja till sin hund?

Olika hundar behöver olika sorters mat, men en sak är säker, det är hundmat de ska äta. En del ger rester, och det går väl an att göra ibland, men det är bäst att undvika, eftersom hundar inte tål allt som vi äter. Lök är till exempel vanligt att vi har i vår mat och det är inget som hundar bör äta. För att hitta bästa hundmaten så kan du jämföra olika alternativ på husdjursrevyn.se. Men innan dess, så är det bra att ta reda på om det ska vara torrforder eller våtfoder som passar din hund allra bäst. Är det en valp så finns det speciellt valpfoder och har din hund allergier fins det specialmat för det med. Men där är det bra att rådfråga veterinären.

Olika typer av hundmat

Det vanligaste fodret som finns är torrfoder. Sedan finns det även blötfoder och färskfoder. Sedan har dessa tre kategorier i sig egna underkategorier. 

Torrfoder är det vanligaste och mest populära alternativet. Det brukar bestå av olika råvaror som har malts och sedan bakats till torra, men näringsrika, kulor eller bitar. 

Bland torrfodret kan man hitta allergivänliga foder, spannmålsfritt foder och vegetariskt foder.

Färskfoder även kallat BARF är en annan form av hundmat. Det består då av färska råvaror som inte har tillagats, utan som har malts ned till en massa och sedan frysts in i portionsförpackningar eller som långa korvar. Detta foder kan vara helt animaliskt eller innehålla spannmål och/eller grönsaker. 

Våtfoder eller blötfoder är ofta samma sak och det är ofta mat som ges som  kompletteringsfoder ihop med torrfoder.

6 Jul 2020