Skydda bilens baksäte från hunden

Brukar du låta din hund åka i baksätet på din bil? Det är helt ok, så länge du har spänt fast hunden på ett korrekt sätt. Det finns smarta bilbälten för hundar som åker i baksätet. Det finns även bra selar att använda. För att skydda ditt baksäte på bra sätt, så kan det vara värt att köpa ett baksätesskydd. På bästaprodukterna.com kan du jämföra flera varianter. Visst kan du lägga en handduk eller en filt i baksätet, men fördelarna med ett baksätesskydd är att de är anpassade för hundar. Dels skyddar de bra mot smuts, dels så låter de hunden ha det bekvämt.

Hitta rätt baksätetsskydd

Idag finns det många varianter av sätesskydd, både för baksätet och för framsätet. Det gäller att du tar ett material som är bra samt att det även är i rätt storlek. Det är ju även bra om det är ett skydd som är enkelt att tvätta!

Tänk på att om du väljer att ha hunden i framsätet, så gäller det även där att ha den i sele/bäte samt att du måste koppla ur krockkudden om en sådan finns. 

Viktigt hålla hunden säker i bilen

Det är mycket viktigt att din hund färdas i bilen på ett säkert sätt. Många föredrar bur bak i bilen. Men du som inte har ett stort bagage eller vill ha bur i baksätet, du kan då satsa på speciell sele eller bälte för att spänna fast din hund med.

14 Feb 2023