Tips när du ska försäkra hunden

Jag kanske låter lite tjatig när jag kommer tillbaka till ämnet med försäkringar för ditt husdjur men det är så otroligt viktigt att man aldrig kan ta upp det för många gånger! Dessutom har jag fått lite frågor sedan mitt senaste inlägg och tänkte därför ge några tips när du jämför hundförsäkring, tips jag inte tog upp i mitt senaste inlägg om just försäkringar. 

Nivå på försäkringen

Detta är något som många funderar extra mycket över. Vilken nivå ska man egentlige ha? Det är svårt att veta i förväg hur sjuk ens hund kommer att bli. Den kanske aldrig behöver använda sin försäkring (jag håller tummarna för det). Oftast finns det tre olika nivåer att välja mellan:

  • Låg
  • Mellan
  • Hög

Har du en sällskapshund räcker det många gånger med en medelhög nivå. Är det en tävlande hund eller en som används i jakt eller avel bör du satsa på den högsta nivån då skador lättare kan uppstå på arbetande hundar. Den lägsta nivån rekommenderar jag faktiskt inte till någon, men den är bra för dig med begränsad budget. En låg försäkringsnivå är bättre än ingen alls! 

Vilket bolag är bäst?

Den andra frågan jag ofta stöter på är vilket försäkringsbolag jag rekommenderar. Mitt tips är att titta på vad de brukar syssla med. Är det ett företag som ingår i en koncern där fokus ligger på att sälja mat och erbjuda banktjänster kanske de inte har lika bra koll på djurförsäkringar som de bolag som försäkrat djur i över 40 år. Med det sagt så har alla försäkringsbolag bra och dåliga sidor och det är därför du ska jämföra dem! 

27 Oct 2021