Är din hund stressad?

Hundar kan bli stressade av att tränas för mycket så väl som att de kan stressas av att ha det alldeles för trist hemma. Om din hund har någon av nedanstående symptom så kan den vara stressad och utbränd. Jag ger dig då tips på vad du kan göra.

Symtom på stress:


1. Frenetiskt slickande eller bitande på tassarna.
2. Svårt att lära sig nya saker.
3. Dålig koncentration
4. Diarré.
5. Aggressivitet/utfall.
6. Stirrighet.
7. Gnällig och pipig.
8. Dricker/äter överdrivet mycket – eller har ingen aptit alls.
9. Skakig.
10. Tappar i vikt.
11. Påverkan på pälsen.
12. Tillbakadragen och lite apatisk.
13. Överdriven rädsla.

Om hunden är understimulerad och inte får jobba med hjärnan kan den bli stirrig och ofokuserad. Du kan se till att jobba med hunden, gå på långa promenader samt träna olika saker.

Om hunden är överstimulerad så kan han ha svårt att koppla av då det inte är aktiviteter på gång. Det är då bra att träna passivitet, där hunden inte ska göra något alls.

Minska stressen hos din hund

Om hunden är stressad ofta, så kan du testa att ge den Diopet som är ett kosttillskott. Du kan även testa att ge massage. Det frisätter må bra-hormoner både i dig och din hund. Hunden slappnar av och relationen stärks. 

Andra saker att göra är att lära hunden spåra och träna hjärnan hos hunden. För att träna på att inte göra något, som kan vara bra det med i bland se till att ta med fikakorg ut och bara vara, tillsammans. 

6 Mar 2020