Hur fungerar ett fästinghalsband?

Fästingar är mycket mer än bara irriterande små parasiter – de kan också orsaka allvarliga hälsoproblem. En avslappnad löprunda genom det långa gräset kan resultera i att en eller flera av dessa spindeldjur fäster och äter på din hund, så det är viktigt att se till att din hundkamrat är skyddad. Det kan du göra med hjälp av ett fästinghalsband till exempel. 

Hundar kan komma i kontakt med fästingar ganska lätt. Dessa parasiter lever ofta i långt gräs i parker och skogsmarker och tar tag i pälsen på passerande djur när de stryker sig genom gräset. Efter att ha hittat ett ställe att bita på kan de stanna kvar vid sitt offer i flera dagar. Av avgörande betydelse kan fästingar överföra vissa sjukdomar, som borrelia, medan de äter, varför det är så viktigt att försöka stoppa fästingen från att bita din hund i första hand.

Satsa på ett bra fästinghalsband

Det finns flera olika sätt att bekämpa fästingar, inklusive spot-on-behandlingar, tabletter och halsband. En variant är Seresto lopp- och fästinghalsband. Det har fördelen av att vara den längsta varaktiga lopp- och fästingprodukten som finns, vilket innebär att du kan glömma lopp- och fästingbehandlingen i upp till åtta månader. Seresto är vattenavvisande och luktfri och ger dig trygghet i att din hund har ett långvarigt skydd mot loppor och fästingar.

Sedan har du även Animigo Fästinghalsband som också det håller i upp till åtta månader. Den innehåller bara naturliga saker samt att den ger full effekt inom en vecka. 

Halsbanden i sig fungerar genom att de utsöndrar ett ämne eller flera, som dödar och avlägsnar fästingarna och även annan ohyra.

2 Mar 2023