Har du en stressad eller orolig hund?

Det kan finnas många anledningar till att en hund är stressad, orolig eller har ångest. Detta kan leda till ett förändrat beteende hos din hund. Detta är jobbigt för både hunden och dig som ägare. Kanske du har en hund som inte klarar av ett besök hos veterinären eller blir tokig varje nyår då det smäller ute? Då kan det vara idé att ge din hund lugnande. Enligt denna sida är det ett par lugnande för hund som är bäst i test just nu. Dock bör du ändå rådgöra med en veterinär före du börjar ge din hund lugnande.

När ska du ge lugnande till hund?

Du bör inte ge din hund lugnande hela tiden utan det bör användas vid de tillfällen då du vet att din hund kan vara extra uppstressad. Det kan vara då du ensamhetstränar den, då det är dags att besöka veterinären, då det är smällare ute och så vidare. En del tillskott måste ges i förebyggande syfte ett par dagar före andra är mer snabbverkande. Därför kan det vara bra att jämföra olika varianter.

Vad för lugnande till hund finns det?

När det gäller lugnande till hund så kan dessa komma i olika former som tuggbotar, tabletter eller droppar. Sedan så finns det så klart olika märken med. Välj det som passar dig och din hund bäst och även gärna i samråd med en veterinär.

1 Aug 2023