Vilken försäkring är bäst till hunden?

Oavsett om du har en renrasig hund eller en så kallad blandras, så ska du ha en hundförsäkring! Det kan annars bli extremt dyrt om ni måste till veterinären. Det kan vara smart att jämföra hundförsäkring. Det eftersom det kan skilja sig åt i vad de omfattar så väl som vad de kostar per månad och i självrisker. Idag finns det många olika försäkringsbolag att välja mellan. Så det kan vara bra att du läser på om försäkringsbolagens olika villkor och regler då de skiljer sig åt.

Som grund så brukar en hundförsäkring bestå av en veterinärvårdsförsäkring som gäller både för sjukdom och olycksfall alternativt endast olycksfall. När det gäller olycksfall så innebär det kroppsskada som drabbar den försäkrade hunden genom plötslig yttre händelse.

Utöver det kan man även ha en livförsäkring, som ersätter dig om det är så att din hund dör eller måste avlivas. Livbeloppet sänks normalt med åldern till ett minimibelopp.

Teckna försäkring direkt

Ofta brukar uppfödare ha en så kallad valpförsäkring på hundarna, samt en dolda fel försäkring. Direkt den dag du får hem din valp så ska du teckna en egen försäkring på den. Är det en äldre hund du köper, så kolla om du kan ta över försäkringen den har eller teckna en ny på egen hand, samma dag du köper hunden. Vid byte av försäkringsbolag kan karenser och sjukdomshistorik föras över till den nya försäkringen vilket kan medföra minskad eller utebliven ersättning. 

11 Mar 2021