Skall och buller i sommar

Håhåjaja, i år har vi ett enda kaos hemma. Hundarna skäller, och buller kommer från en grävskopa som vi har här på gården. Vi, mattar och hussar, får gå med bullerskydd hela sommaren verkar det som. Visst är det synd om oss? Vi har nämligen en firma i Stockholm är som dränerar vår gård. Vi kan bara rekommendera dem. Bor du inte i Stockholm kan jag tipsa om Söderklint Dränering i Lund. Vi har fukt som hotar skada våra hus, även hundarnas hus, riskerar fukt. Så i stort sett dränerar vi båda husen och gården, så att allt vatten som tyvärr letar sig in i huset, kommer bort. När grävskoporna väl kommit ner till husgrunderna, ska det läggas dräneringsrör och dräneringsledningar som ska leda bort vattnet.

Hunderna är oroliga

Hundarna gillar inte alls bullret av grävskoporna och står och skäller allt emellanåt. Det är som om de önskade grävarna åt pepparn. Den enda gången det är tyst, är på kvällarna. Då lägger sig tystnaden som ett skönt omslag och vi kan höra fågelkvittret igen. Det är ju sommar och vi ska försöka vara ute så mycket vi bara kan med våra hundar. De får komma ut och ströva i skogen och bada i sjön. Bara de inte skällde så mycket hemmavid. Inte hjälper det heller att vi säger till dem. De verkar tycka att grävskoporna är fientliga som de måste varna oss om. Det räcker att grävarna kommer till gården så sätter skällandet igång. Kanske man skulle klubba dem en stund så de tystnade? Nej, förlåt. Jag skämtar.

Det blir bra när det är klart

Nu är det inte långt kvar. Bara en vecka till, så är dräneringen klar. Och arbetet har gått förvånansvärt snabbt. De är vi glada för. Hade vi gjort det själva, hade det tagit hela sommaren. På så sätt är det bra att anlita en firma som kommer och gör det snabbt. De har tre grävskopor här samtidigt, så det går på ett huj. De har redan lagt dräneringsrör, så vi ser slutet på det hela. Hurra! Snart tystnar hundarna och friden lägrar sig kring nejden!

21 Jul 2017