Inte bara hundar ska utbildas

Har man hund, så är det inte ovanligt att man går olika kurser och utbildningar för att lära hunden göra vissa saker. Det kan vara lydnad, sök, spår och mycket mer. Men det finns även utbidlningar att lära hunden rädda liv. Nu är det ju inte bara hunden som måste lära sig, utan det är även viktigt att hundföraren har kunskaper, antingen sedan innan eller lär sig under tiden. Själv har jag gått en hlr utbildning hos Hjärtgruppen. Just för att jag ska kunna utföra hlr om det skulle behövas, det är ju inget man kan lära en hund. Jag passade även på att lära mig att hantera en hjärtstartare. De är viktiga hjälpmedel när det kommer till plötsliga hjärtstopp.

Vidare utbildning framåt

Jag har tänkt att jag även ska gå en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen. Det är bra att gå både en hlr utbildning så väl som en första hjälpen kurs, för man vet aldrig när man kan ha nytta av det. Det händer ju olyckor och hjärtstopp rätt ofta och är man  först på plats så är det bra att kunna hjälpa till och det på rätt sätt!

Hundar och kurser, då är det Svenska Brukshundsklubben du ska vända  dig till om du är intresserad av detta. Det man främst lär hundarna är att söka efter försvunna människor. Du kan även läsa mer på SKK's hemsida om vad det innebär att ha en patrullhund. Det är både kul och viktigt med sådana här kurser!

3 May 2017