Aktivera din hund

Äger man en hund, så är det viktigt att aktivera den. Det gäller att göra mer än att bara ta promenader och att kasta pinne eller boll då och då. Det finns husdjursbloggar, som ger tips på hur du kan aktivera dina djur på ett bra sätt. Tänkte att även jag ska ge lite bra tips.

Kul aktiviteter för hunden

Mental stimulans är minst lika viktigt. Dessa övningar tränar hundens hjärna.

Lär hunden välja rätt hand. Håll dina händer bakom ryggen, men en hundgodis i ena handen. Håll fram dina händer för att se om hunden väljer rätt hand. Ofta kan den lukta sig till rätt hand. Väljer hunden fel hand, vänta ut den tills den väljer rätt och gör om. Det kan ta några gånger innan den förstår vad den ska göra.

Kurragömma är en sak som fungerar för både hundar och barn! Är ni flera hemma så kan en person hålla hunden, och de andra gömmer sig. Sedan får hunden försöka hitta er!

Gömma godis, ben eller leksak är även det populärt. Ta något hunden gillar och visa det för din hund. Sedan så gömmer du den. Så ska hunden försöka hitta den. Uppmuntra hunden att fortsätta leta om den ger upp, perfekt för att träna uthållighet.

Hundpussel eller aktivitetsleksak är även något du kan köpa hem, för att din hund ska kunna leka med och aktivera sig med på ett bra sätt.

14 Mar 2018